Vi söker ny projekt- och ungdomsledare!

 

Om organisationen

FreeZone Sweden grundades 2013 av den sociala entreprenören Johanna Salama med visionen att varje barn och ungdom ska få växa upp i ett jämlikt och tryggt samhälle, känna sitt värde och skapa sin identitet och liv i frihet. Vi arbetar med att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck, stärka barns och ungas rättigheter och främja psykisk hälsa.

För att förverkliga denna vision har FreeZone Sweden utvecklat metoder och insatser för unga (11-25 år), yrkesverksamma, ledning, organisationer och kommuner. Idag har organisationen fyra anställda och har utvecklats till en nationell verksamhet med fortsatt utgångspunkt från Skåne.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innefattar två projektdelar.

→50 % i projektet Girls Up! Stärkande rättighetsinnebandy. Läs mer om Girls Up! här.
→30 % i projektet Allas rätt, allas ansvar – en hedersförebyggande modell för folkhögskola. Läs mer om projektet här.

 1. Som projektledare i Girls Up! kommer du att arbeta i några av Helsingborgs utvecklingsområden (Planteringen och Nordöstra Staden). Du har ansvar för att driva projektet framåt enligt uppsatta mål, i samverkan med FC Helsingborg och Helsingborgshem. Arbetsuppgifterna är bl a att
  • genomföra informationsinsatser om projektet för olika målgrupper (ex på fritidsgård, skola och på andra mötesplatser i områdena)
  • rekrytera och ha löpande kontakt med mammor knutna till projektet
  • rekrytera tjejer från områdena till lagen
  • färdigställa manual för Rättighetsinnebandy
  • planera och genomföra ledarutbildning för mammor
  • starta upp och stötta de nya innebandylagen
  • arbeta med framtagen kommunikationsplan och värdeskapandekedja
  • presentera projektet i olika sammanhang
  • skriva rapporter om projektets fortskridning
 1. Som ungdomsledare för Allas rätt, allas ansvar – en hedersförebyggande modell för folkhögskola arbetar du tillsammans med övriga teamet med insatser på fyra folkhögskolor i Skåne. Arbetsuppgifterna är bl a att
   • Genomföra rättighetsworkshops på folkhögskolorna
   • Genomföra gruppträffar enligt FreeZone Swedens metod Fria zoner för unga vuxna.

Utöver arbetet i projekten deltar du i FreeZone Swedens teamträffar, delar ansvaret för den löpande kommunikationen av FreeZone Swedens arbete.

Anställningen

Anställningen är en 6 månaders projektanställning från 1 augusti 2022 – 31 januari 2023 med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 80%

Arbetet sker främst på dagtid men kvällsarbete kan förekomma. Du utgår hemifrån och planerar arbetet självständigt utifrån verksamhetens behov. FreeZone Sweden har inget kontor att tillgå. B-körkort och tillgång till bil underlättar. Du rapporterar till organisationens verksamhetsledare.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i mångkulturella kontexter. Du har erfarenhet/ kunskap om HRV.  Du trivs med och drivs av att arbeta självständigt med frihet under ansvar, vilket för dig är prestationshöjande och ger dig arbetsglädje. Du har en förmåga att leda dig själv och andra och har erfarenhet av att ha arbetat med grupper, och gärna i olika åldrar.

Du har gärna erfarenhet av den ideella sektorn och är förtrogen med dess villkor. Du behärskar det svenska språket och har fallenhet för administration. Du arbetar resultatinriktat, effektivt och strukturerat. Du är trygg i dig själv, lösningsfokuserad och kommunikativ med stort socialt engagemang. Ett jämlikt samhälle är viktigt för dig. Du har ett stärkande och salutogent perspektiv på arbetet med människor och har kunskap om barnkonventionen.

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning inom till exempel samhällsvetenskaplig   eller humaniora.

Ansökan

Skicka oss en video på högst 3 minuter där du motiverar varför just du är lämplig för jobbet.

Ladda upp videon på www.wetransfer.com  Ange mottagare info@freezone.se

Din skriftliga ansökan och CV skickar du till Viktoria Nordén, verksamhetsledare på viktoria@freezone.se

Sista ansökningsdag  23 maj 2022

Frågor

Läs om oss på www.freezonesweden.se. Du är också välkommen att kontakta verksamhetsledare Viktoria Nordén på 0763-23 42 43 eller på viktoria@freezone.se

Tipsa en kollega!